U Stožeru civilne zaštite Grada Đakova danas je predstavniku Zavoda za hitnu medicinu Osječko-baranjske županije uručeno 50 zaštitnih vizira koje je izradila tvrtka 3Design iz Budrovaca.

Prigodom uručenja vizira načelnik Stožera civilne zaštite Grada Đakova Antun Galić je podsjetio je da je Stožer već tri tjedna smješten u prostoru Gradske nastavno-športske dvorane. – Ne treba naglašavati da je pred nama najbitnije razdoblje gdje u sljedeća dva do tri tjedna očekujemo pokazatelje hoćemo li se uspješno obraniti ili ćemo podleći napadima. Svim građanima i ovog puta napominjem da se pridržavaju svih propisanih mjera koje su na snazi kako bi što prije i uspješnije izašli iz svega, rekao je Galić. Stožer CZ Grada Đakova najveći je posao u proteklom razdoblju obavljao pri izdavanju propusnica građanima. – Od petka izdajemo e-Propusnice, s jučerašnjim smo se danom stabilizirali i danas ih bez poteškoća izdajemo. Broj se i dalje kreće oko 100 dnevno. Javljaju nam se građani koji u ovim uvjetima žele pomoći i nešto donirati. Ovom prilikom se želim zahvaliti i tvrtki Hemco d.o.o. iz Đakova koja je Stožeru civilne zaštite Grada Đakova prošli tjedan donirala 3000 zaštitnih maski vrijednosti 21.000,00 kuna koje smo preko naših operativnih snaga na terenu u svim vijećima mjesnih odbora podijelili građanima za potrebe obavljanja posla na radnom mjestu, rekao je načelnik Galić.

Oglasni prostor – klikni i saznaj više informacija o oglasu!

Stožeru se javila i tvrtka 3Design iz Budrovaca koja je ponudila izradu zaštitnih vizira no kako su ograničeni s financijskim sredstvima Grad Đakovo se uključio u akciju i donirao financijska sredstva za kupnju materijala i potrošnju električne energije. – Dečki iz 3Designa volonterski i bez ikakve naknade izrađuju vizire. Danas Zavodu za hitnu medicinu Osječko-baranjske županije uručujemo prvih 50 vizira, rekao je načelnik Galić. Dodao je kako se u akciju uključuju i građani koji imaju 3D printere, tako se od prošlog tjedna uključila Osnovna škola Matija Gubec iz Piškorevaca sa svojom školskom zadrugom koji će također danas Stožeru isporučiti prve vizire. – Svi naši građani koji su u potrebi i rade na vitalnim mjestima neka nam se jave i mi ćemo organizirati primopredaju, poručio je načelnik Galić. Izvijestio je i kako je danas evidentiran prvi stanovnik Đakovštine zaražen s koronavirusom no ohrabruje što je i dalje sve pod kontrolom. S područja Grada Đakova za sada nema zaraženih što zasigurno govori o tome da se građani pridržavaju mjera. Apelirao je na građane da se u vremenu Uskrsa pridržavaju mjera, da se ne grupiraju i ne izlaze.

Podsjetio je i kako je Grad Đakovo već prije deset dana kada je ponovno otvoren zatvoreni (natkriveni) dio tržnice zajedno sa svojim trgovačkim društvom Univerzalom d.o.o. išao s inicijativnom prema županijskom i Nacionalnom stožeru za otvaranjem vanjskog dijela tržnice. – Neki gradovi su organizirali prodaju na otvorenom ali te njihove aktivnosti nisu bile u skladu s Nacionalnim stožerom. Mi smo se pridržavali svega onog što na nas dođe. Danas u dogovoru s načelnikom županijskog stožera Goranom Ivanovićem i u kontaktu sa županom Ivanom Anušićem očekujemo potrebne mjere kako bi sa srijedom naša tržnica mogla početi raditi, rekao je načelnik Stožera Antun Galić. Ovaj tjedan, dodao je, će tržnica vjerojatno raditi srijedu, četvrtak, petak i subotu, a nakon Uskrsa će se razmotriti potrebe i mogućnosti uz naputak Zavoda za javno zdravstvo.

Današnju donaciju u ime Zavoda za hitnu medicinu Osječko-baranjske županije preuzeo je Željko Mudri koji se zahvalio svim građanima, tvrtkama i civilnim udrugama što na ovaj način pomažu njihov rad i djelovanje.

Osim današnje donacije Zavodu za hitnu medicinu Osječko-baranjske županije koja je najviše na trenu, prva u kontaktu s bolesnima i obavlja zahtjevan posao, Grad Đakovo je naručio veći broj zaštitnih vizira za zdravstvene radnike u Domu zdravlja Đakovo, Hitnoj službi i za svoje postrojbe.

Izvor: Grad Đakovo