U ponedjeljak 17. lipnja, u Centru Amadea održano je treće, ujedno i posljednje, predavanje o Narativnim praksama. Ciklus predavanja o Narativnim praksama održao je dr.sc. Zoran Vargović, psihoterapeut i predsjednik Udruge Betula iz Osijeka.

Kroz tri predavanja sudionici su se upoznali s temeljnim pojmovima i teorijskim okvirom važnim za razumijevanje Narativnih praksi te s praktičnim primjerima, metodama i alatima koji se mogu koristiti u radu s osobama. Prema autoru Michaelu Whiteu polazišna je točka narativne terapije da „Osoba nije problem, problem je problem“, što pomaže u eksternalizaciji, odnosno odvajanju osobe od njenog identificiranja s problemom. Tehnike koje su predstavljene mogu se koristiti u individualnom i grupnom radu, ali i za osobni rast.

Svu tematiku, Vargović je potkrjepljivao primjerima iz vlastitog rada i bogatog iskustva stečenog kroz psihoterapijsko savjetovanje mladih, odraslih i obitelji, što će zasigurno biti od pomoći u daljnjem radu okupljenih pojedinaca u sektoru socijalne skrbi kao i radu sa starijim osobama.

Ovaj je program organiziran u sklopu projekta Dnevni boravak – rehabilitacija u zajednici, koji sufinancira Osječko-baranjska županija.

Izvor|Foto: Udruga za psiho-socijalne potrebe “Amadea”