OŠ Josipa Antuna Ćolnića Đakovo privela je kraju još jedan zanimljiv projekt. Cilj je projekta upoznati zemlje koje sudjeluju u projektu kroz različite aktivnosti (upitnike, prezentacije i mala istraživanja). Projektom se pokušalo osvijestiti učenike o sličnostima i razlikama zemalja partnera, a sastojao od nekoliko etapa.

Učenici su sastavljali pitanja za 3 istraživanja (Are you a geek? Is your life healthy? How global are you?) te su svoje rezultate mogli usporediti s rezultatima ostalih učenika. Najzanimljiviji dio bila je izrada zajedničke priče. Svaka zemlja partner napisala je svoje poglavlje, a ostali su nastavljali. Učenici su trebali napraviti i ilustraciju poglavlja koje je prethodilo njihovom.
Za vrijeme trajanja epidemije njihovi su učenici bili vrijedni te su mogli izložiti svoja iskustva o nastavi na daljinu. Kao konačni produkt ove suradnje nastala je priča učenika iz 13 škola te 11 zemalja (Jordan, Rumunjska, Slovačka, Grčka, Francuska, Ukrajina, Republika Koreja, Maroko, Turska, Italija i Hrvatska). Osim priče, učenici su zajednički stvorili i dva izdanja online časopisa u kojima su objedinili višemjesečni rad. Priču i časopise možete naći na ovim poveznicama:

Učenici koji su sudjelovali u projektu: Sara Crnoja, Sara Svalina, Lucija Petričević, Dora Previšić- 6.a; Mia Čotić, Laura Klajn, Petra Kočiš, Melani Skender, Lucija Petric- 6.b; Ema Cindrić, Marko Pranjković, Elena Krstevski, Lana Đumić, Lucija Sučić, Marin Zorić, Josipa Žutić- 6.c

Izvor: Osnovna škola Josipa Antuna Ćolnića Đakovo