Mladost treći puta, Ivan Barišić najbolji igrač, Mario Čolić golman, Matej Rudnički strijelac!

 

FINALE

 

HAJDUK (ŠP) – MLADOST (ĐS)  0:2 (0:1)

Široko Polje – Igralište NK Hajduk. Gledatelja: 300. Sudac: Rajko Ač (Štrosmajerovac). Pomoćnici: Josip Kedveš (Đakovo) i Miroslav Bjelobrk (Drenje).Strijelci: 0:1 Ivan Barišić (27.), 0:2 Grbeša (78.).

HAJDUK (ŠP): Mario Ivić, Blažević, Blažeković, Ljubić, Mandić, Rudnički, Ognjenović, Gurdon, Perak, Marko Bjelobrk, Veselinović. (Još su igrali: Zeko, Šušak, Nikola Đambić, Kristijan Džambić, Jelenčić, Vinko). Trener: Igor Mandić.

MLADOST (ĐS): Čolić, Bikić, Totić, Subašić, Denić, Novoselić, Radnić, Barišić, Grbeša, Bojanović, Mirko Svalina. (Još su igrali: Šakota, Branimir Barišić Jaman, Akrap, Davor Svalina, Vardić, Stjepan Bošković, Žulj, Novaković). Trener: Ivan Denić.

 

Nogometaši Mladosti iz Đakovačke Satnice kao da su se pretplatili na pobjednički pehar u Širokom Polju. Satničani su treći puta zaredom osvojili memorijalni turnir čime su još jednom potvrdili svoju kvalitetu i jako dobar posao koji radi trener Ivan Denić.

Utakmica je protekla u tvrdoj i ravnopravnoj igri u kojoj su ipak iskusniji Satničani iskoristili svoje prilike i došli do zaslužene pobjede. U prvom poluvremenu, Ivan Barišić je u 27. minuti iskoristio pogrešku domaćeg braniča koji je vraćao loptu prema golmanu Iviću. Satnički napadač presjekao je loptu i poslao je u nebranjenu mrežu.

U nastavku susreta, Širokopoljci su pokušavali doći do izjednačujućeg pogotka, međutim, obrana Satničana, pojačana za vratara Maria Čolića i stopera Ivana Novoselića, bila je na svom mjestu.

U završnici susreta, točnije u 78. minuti Satničani su dočekali svoju priliku. U polukontri Neven Grbeša (povratnik iz Zrinskog) postigao je pogodak za konačnih 2:0.

Osim pobjedničkog pehara, još su dvije nagrade pripale Mladosti. Za najboljeg igrača turnira proglašen je Ivan Barišić, a najbolji golman je Mario Čolić. Najbolji strijelac turnira je Matej Rudnički, napadač domaćeg Hajduka.

ngomet-nk-mladost-ds-siroko-polje-539x350

UTAKMICA ZA TREĆE MJESTO

 

RATAR – GUNDINCI 1:2 (1:1)

 

Široko Polje – Igralište NK Hajduk. Gledatelja: 150. Sudac: Tomo Dramac (Đakovački Selci). Pomoćnici: Rajko Ač (Štrosmajerovac) i Josip Kedveš (Đakovo). Strijelci: 1:0 Rakušić (5.), 1:1 Mladen Tukara (26.), 1:2 Ilija Tukara (44.).

RATAR: Barić, Rakušić, Peradinović, Bošnjaković, Vukadin, Mišević, Liščević, Horvat, Blaškić, Mišić, Bekić. (Još su igrali: Galić, Brzaj, Marinović, Batinić, Križanović, Tomić, Bala). Trener: Josip Mišić.

GUNDINCI: Pušeljiić, Karlo Kokanović, Karavidović, Domagoj Užarević, Nikola Kadić, Markotić, Matej Kadić, Mladen Tukara, Josip Kokanović, Josip Užarević. (Još su igrali: Bijelić, Grgur Kadić).

 

U utakmici za treće mjesto Piškorevčani su bolje otvorili utakmicu i već u petoj minuti došli u vodstvo, a strijelac je bio Petar Rakušić. Gundinčanima je trebalo desetak minuta da bi sredili svoje redove, a nakon toga krenuli su s inicijativom prema piškorevačkom golu. U 26. minuti Mladen Tukara izjednačio je rezultat na 1:1. da bi u 44. drugi Tukara, Ilija, postigao pogodak za vodstvo 2:1.

U drugom poluvremenu rezultat se nije mijenjao tako da je treće mjesto pripalo Gundincima, a posljednji četvrti je Ratar.

 

Izvor: Miro Šola