Nakon subotnjih utakmica u kojima je Hajduk iz Širokoga Polja s 3:0 bio bolji od Dračica, a Forkuševčani na penale prošli domaćine iz Koritne, jučer su odigrane utakmice za poredak.

 

NEDJELJA, 12. KOLOVOZA 2018.

FINALE

HAJDUK (ŠP) – JEDINSTVO  3:1 (0:1)

Sloga – Igralište Sloge. Gledatelja: 150. Sudac: Darko Stanić. Pomoćnici: Milorad Tadić i Krešo Marković. Strijelci: 0:1 Silvio Voćanec 1:1 Rudnički, 2:1 Gurdon, 3:1 Rudnički.

HAJDUK (ŠP): Mario Ivić, Kristijan Žambić, Blažević, Ivan Bjelobrk, Ljubić, Mandić, Rudnički, Ognjenović, Gurdon, Marko Bjelobrk. (Još su igrali: Zeko, Meznarić, Matija Đambić, Šušak, Jelenčić, Veselinović, Vinko, Horvat, Mejdanac). Trener: Igor Mandić.

JEDINSTVO: Barić, Dalibor Voćanec, Juroš, Dalibor Paradžik, Juroš, Marijanović, Antonio Paradžik, Radočaj, Goran Matković, Silvio Voćanec, Aščić. (Još su igrali: Primorac, Igor Matković, Bošnjaković, Ramčić).

U finalnoj utakmici turnira u Koritni pobjednički pehar podignuli su igrači Hajduka iz Širokog Polja. Potpuno zasluženo, iako su Širokopoljci do pobjede došli teže od očekivanoga. Naime, Forkuševčani su u prvom poluvremenu golom Silvija Voćanca poveli 1:0 i taj su rezutlat sačuvali do kraja prvoga poluvremena

U nastavku susreta, igrači Hajduka dominirali su terenom i bila je vidljiva njihova bolja fizička sprema tako da su golom Mateja Rudničkoga izjednačili na 1:1 da bi Stjepan Gurdon potvrdio odličnu formu postigavši drugi pogodak za Hajduk, a svoj ukupno četvrti na turniru. Točku na „i“ stavio je Matej Rudnički trećim pogotkom koji je Širokopoljcima donio i konačno slavlje.

 

Na kraju turnira proglašeni su i najbolji pojedinci. Najboljim igračem proglašen je Matej Rudnički (Hajduk), najbolji strijelac s četiri pogotka je Stjepan Gurdon (Hajduk), a titula najboljega golmana pripala je Mariju Iviću (Hajduk). Za najboljega asistenta proglašen je Ivan Ognjenović (Hajduk). Nagrada za fair play pripala je igraču Jedinstva Goranu Matkoviću.

UTAKMICA ZA TREĆE MJESTO

SLOGA – DRAČICE  2:5 (1:1)

Koritna – Igralište Sloge. Gledatelja. 200. Sudac: Krešo Marković. Pomoćnici: Milorad Tadić i Darko Stanić. Strijelci: 0:1 Škalić, 1:1 Krešeši.

SLOGA: Talavanić, Ivan Josipović, Nikolić, Marić, Goran Josipović, Vragolović, Klainer, Ivan Romac, Mihael Romac, Matošević, Kereši.(Još su igrali: Rakušić, Drenjančević, Rašić, Sušić, Emenuel Penava, Doko).

DRAČICE: Cikač, Petar Andričić, Šarčević, Jezidžić, Ivan Krizmanić, Đurđević, Kasa, Andričić, Škalić, Igor Čečura, Bešlić. (Još su igrali: Tadić, Udovčić, Čolić, Iletić, Toni Duvnjak, Sučić, Jukić). Trener: Ivica Gavran.

U utakmicu za treće mjesto odlučivali su jedanaesterci. Dračičani su prvi došli u vodstvo golom Davora Škalića da bi Sloga izjednačila, a strijelac je bio Dražen Kereši. U lutriji kaznenih udaraca više sreće i spretnosti imali su nogometaši Dračica koji su na kraju slavili s 5:2.

 

Izvor: Miro Šola