HRVATSKI KOŠARKAŠKI SAVEZ DONIO ODLUKU O KOŠARKAŠKOJ SEZONI 2019./20.

Očito da situacija s pandemijom koronavirusa neće u dogledno vrijeme dati odgovor kada će se situacija smiriti i svakodnevni ritam života vratiti u normalu. Jedan od prvih saveza koji je reagirao o možebitnom nastavku natjecanja je Hrvatski košarkaški savez čiji je Upravni odbor na telefonskoj sjednici donio Odluku o prekidu svih natjecanja pod ingerencijom HKS-a za sezonu 2019./20.

U ligama koje vodi Hrvatski košarkaški savez neće se proglasiti prvak niti određivati poredak, a u sezoni 2020./21. u svakoj pojedinoj ligi nastupit će isti klubovi kao i u sezoni 2019./20.

Vođeni trenutnom situacijom i činjenicom da sve klubove očekuje izgledna teška gospodarska situacija te je Upravni odbor s jučerašnjim danom uputio molbu za promjenama u Zakonu o sportu Središnjem državnom uredu za šport i Hrvatskom olimpijskom odboru, a vezano uz promjenu sustava natjecanja u izvanrednim okolnostima.

Tom odlukom završena je i sezona u Drugoj košarkaškoj ligi Istok gdje nastupa i Košarkaški klub Đakovo. U prvenstvu je odigrano 15 kola, a na prvom mjestu nalaze se košarkaši Županje s 11 pobjeda i dva poraza. Na drugom mjestu nalaze se đakovački košarkaški koji su ostvarili devet pobjeda i pet poraza. Ali, Đakovčani imaju dvije utakmice više od Belišća koje ima omjer 9-3 i jednu utakmicu više od Olimp Inspekt-Inga (8-4)- Do kraja prvenstva ostalo je još tri kola tako da bi prema svemu sudeći Županjci zadržali prvo mjesto, a Đakovčani bi, ukoliko bi sve bilo prema predviđanjima, zauzela četvrto ili peto mjesto. Ali, s obzirom na to da se ne priznaje trenutno redoslijed, ovogodišnje prvenstvo u principu se poništava.

Izvor: Miro Šola