Gradilište Gospodarskog centra u srijedu je u pratnji izvođača radova i stručnih službi Osječko-baranjske županije obišao župan Ivan Anušić.

Na Zgradi 1. Gospodarskog centra završena je krovna konstrukcija, a u završnoj fazi je izvođenje armirano-betonskih vanjskih i unutarnjih podnih ploča. Istovremeno se dovršava i postavljanje aluminijske fasade.

Radovi napreduju i u unutrašnjosti objekta pa se trenutno izvode keramičarski radovi i montira se unutrašnja stolarija, a u tijeku je izvedba strojarskih i elektroinstalacija po cijelom objektu.

Dovršeni su radovi na pristupnoj prometnici, a radovi na parkiralištu i hortikulturnom uređenju su u tijeku. U tijeku je i isporuka opreme za Zgradu 1. Gospodarskog centra kako bi po dovršetku svih radova i ishođenju uporabne dozvole, sve bilo spremno za opremanje i što brže stavljanje u funkciju.

U Gospodarskom centru u planu je održavanje i prvog sajma, tradicionalnog proljetnog kojeg priprema tvrtka Osječki sajam, odnedavno u vlasništvu Osječko-baranjske županije. Tvrtka Osječki sajam upravljat će Gospodarskim centrom, odnosno Zgradom 1, koja je multifunkcionalni objekt i prostire se na  5.000 metara kvadratnih.

Projektirana je na principu održive gradnje i zaštite okoliša korištenjem obnovljivih izvora energije te na principu gotovo nulte energije u zgradama. Objekt će imati dvije etaže. Sam izložbeni prostor biti će smješten u prizemlju, a uz njega se također nalaze četiri multifunkcionalne dvorane za poslovne sastanke i prezentacije, te druge događaje i popratne aktivnosti. Kat je namijenjen za uredske prostore.

– Gospodarski centar je novi sajamski prostor koji gradi Osječko-baranjska županija u partnerstvu s Gradom Osijekom, a omogućit će poduzetnicima, obrtima i drugim gospodarskim subjektima izlaganje i komercijaliziraju njihovih proizvoda te će biti mjesto susreta s ciljem pronalaska novih tržišta i strateških partnera. Time će poduprijeti kapacitete poduzetnika i gospodarstvenika za rast na regionalnom, nacionalnom i međunarodnom tržištu te potaknuti ulaganja u inovacije i nove tehnologije. Prepoznali smo važnost osnaživanja gospodarske infrastrukture i prateći trendove u gospodarstvu, poduzetnicima i obrtnicima pružamo potporu u razvoju što rezultira pozitivnim gospodarskim pokazateljima na istoku Hrvatske – rekao je župan Anušić.

Sajamski prostor bit će modularan i prilagođavati se potrebama izlagača. Izlagačima će na raspolaganju biti i prostorije za prezentacije, poslovne sastanke i druge događaje. Proljetni sajam bit će tek prvi u nizu, jer kako se izgradnja Gospodarskog centra privodi kraju tako raste interes za korištenjem ovog prostora za organizaciju konferencija, sajmova i prezentacija koje se planiraju organizirati do kraja 2023. godine na području istoka Hrvatske.

Osječko-baranjska županija: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Osječko-baranjska županija