Početak natjecateljske košarkaške sezone na istoku tradicionalno počinje jesenskim odigravanjem utakmica Kupa “Krešimir Ćosić”.

Veliko ime Kreše Ćosića potpuno je prikladno i kompatibilno s đakovačkom manifestacijom “Zvonila su zvona katedrale naše” kojom se nizom sportsko-kulturnih događaja obilježava godišnjica početka ratnih zbivanja na području Đakova ’91.

KK Đakovo također tradicionalno tim povodom u tom razdoblju organizira dvoranski Turnir, koji osim memorijalnog ima pripremni karakter za ekipe koje sudjeluju.

Ove godine u KK Đakovo napravili su iskorak te u dogovoru s Hrvatskim košarkaškim savezom (HKS ) turnir “Zvonila su zvona” ujedno predstavlja i završnicu Kupa za regiju ISTOK!

To uključuje dvije subotnje utakmice polufinala te dvije nedjeljnje utakmice, za 3. i 1. mjesto.

U prilogu možete vidjeti natjecateljske parove. Četvrtfinalne utakmice trebaju se odigrati u razdoblju od 19. do 23. rujna, a pobjednici dolaze u Đakovo na završnicu, ali i kao gosti kako bi uveličali manifestaciju “Zvonila su zvona katedrale naše”.

Ždrijeb je u četvrtfinalu Đakovčanima donio domaći dvoboj protiv KK Županja.

Novi datumi odigravanja đakovačke završnice, prilagođeni izmjenama HKS kalendara, su subota i nedjelja 1. i 2. listopada.

Izvor: KK Đakovo