Kako bismo se prisjetili bogate povijesti našega grada i sačuvali stare fotografije od zaborava, portal Moje Đakovo kreće s prikupljanjem starih fotografija Đakova i okolice, te internetskim arhiviranjem fotografija na web stranici portala. Stare fotografije rasporedit ćemo u zbirke raznih tematika kao što su nogomet, katedrala, Domovinski rat, folklor i slično. Uz svaku fotografiju postavit ćemo opis, godinu nastanka, mjesto nastanka, ime i prezime autora, izvor i dostupne dodatne informacije o fotografiji.

Cilj nam nije prikazati što veću masu fotografija bez informativnog opisa, već želimo kvalitetnim fotografijama i dodatnim popratnim tekstom ukazati na bogatu prošlost našeg grada. Svjesni smo da će takav pristup biti znatno sporiji, no s druge pak strane dobit ćemo kvalitetnu informativnu zbirku.

Pozivamo sve sugrađanke i sugrađane, kao i udruge, da se priključe stvaranju zbirke starih fotografija. Ustupljenu fotografiju nakon skeniranja vraćamo osobi koja ju je dostavila, zatim analiziramo fotografiju, prikupljamo podatke te ju objavljujemo na web portalu Moje Đakovo (www.moje-djakovo.com). Fotografija, osim što će biti postavljena na web stranici portala, bit će postavljena i na društvene mreže portala. Za sve dodatne informacije pošaljite nam poruku na [email protected] ili na Facebook ili Instagram profil.

Početkom prosinca ove godine otvaramo zbirku nogometnih fotografija Đakovštine, nakon te zbirke postupno ćemo otvarati dodatne zbirke.

Igor Kretonić
Foto: Moje Đakovo