Povodom predstojećih uskrsnih blagdana gradonačelnik Grada Đakova donio je Odluku o dodjeli uskrsnice umirovljenicima, korisnicima zajamčene minimalne naknade Centra za socijalnu skrb, korisnicima prava na osobnu invalidninu, te korisnicima naknade za nezaposlene hrvatske branitelje iz Domovinskog rata i članove njihovih obitelji s područja Grada Đakova.

Pravo na uskrsnicu od 200,00 kn imaju umirovljenici koji imaju mirovinu do 2.200,00 kuna (zajedno sa zaštitnim dodatkom), korisnici zajamčene minimalne naknade Centra za socijalnu skrb s područja Grada Đakova, korisnici prava na osobnu invalidninu te korisnici naknade za nezaposlene hrvatske branitelje iz Domovinskog rata i članove njihovih obitelji s područja Grada Đakova.

Zbog izvanredne situacije vezane uz pojavu i širenje koronavirusa, zabranu okupljanja i bliskog kontakta, podnošenje zahtjeva i sama podjela uskrsnica odgađa se do daljnjeg.

Nakon normalizacije stanja uzrokovanog koronavirusom građani će biti pravovremeno obaviješteni da mogu podnositi zahtjeve za isplatu uskrsnice te će im navedeni iznos tada biti i isplaćen.

Izvor: Grad Đakovo