Zbog najave lošeg vremena u petak 15. lipnja, kada su Gradski bazeni trebali biti domaćin sportsko-zabavnom showu City Games, Grad je u dogovoru s agencijom koja priprema igre i Univerzalom natjecanje na vodi odlučio prolongirati za nedjelju 24. lipnja u 19.30. Sve ostalo ostaje isto, osim što će đakovačka ekipa dobiti više vremena za “brušenje” forme, bez obzira na nestabilno vrijeme i česte pljuskove. Poznato je da pravim sportašima, kakve su plivačice i vaterpolisti koji predstavljaju grad Đakovo, meteorološki uvjeti ne igraju presudnu ulogu, za razliku od publike koja se i ne bi baš najbolje provela izložena kiši i vjetru.

City Games su spektakl nalik na nekada popularne “Igre bez granica”, u kojemu će prolaz dalje na domaćem terenu pokušati izboriti tim koji čine: Saša Markulić, Petra Pobrić, Gabrijel Ambramović, Karlo Ditrih, Matej Blažević i Tiho Klemen.

Igre na vodi, koje pršte natjecateljskim duhom i adrenalinskom zabavom, ujedno su produkcijski zalogaj jer se snimaju televizijskim kamerama, a prate ih posebna scenografija i oprema, poput rasvjete i zvuka. Đakovo i Gradski bazeni ovaj spektakl ugošćuju prvi put i zato je posve opravdana domaćinska želja predstaviti se u najboljem svjetlu.

Danijel Geošić