U sklopu društveno odgovornog projekta “Kaufland škola voća i povrća”, kojim će Kaufland djeci u osnovnim školama do kraja ove školske godine donirati gotovo 120 tona svježeg voća i povrća, pokrenuta je akcija “Zeleni dan”, koja je svoje izdanje doživjela i u Budrovcima.

Mali vrt Osnovne škole Budrovci bio je u utorak 26. rujna prepun vrijednih ruku i ručica učenika, učitelja i ostalih djelatnika škole te volontera, zaposlenika Kauflanda. Obojili su boksove za sadnju biljaka, napunili ih slamom i zemljom te posadili nove trajnice ukrasnog i začinskog bilja. Uredili su i okoliš škole te posadili novo cvijeće.

Na 40 lokacija diljem Hrvatske, Kauflandovci su volontirali i uredili okoliš. Velik dio njih posjetio je svoju partnersku školu ViP, kao što je to slučaj i u Budrovcima, gdje su uredili školski vrt i okoliš. Ovom prilikom trgovački lanac je svojim partnerima na projektu donirao preko 2.000 različitih sadnica te pakete alata u vrijednosti od gotovo 50.000 kuna, a svi zaposlenici Kauflanda koji su se prijavili i pokazali da im je stalo do humanitarnog rada, dobili su plaćeni radni dan i zahvalnicu za svoj posebni angažman.

Nakon obavljenog posla, druženje je nastavljeno na terasi budrovačke škole uz razne delicije iz krušne peći.

Igor Kretonić

Izvor: OŠ Budrovci