Najvećem ekološkom volonterskom projektu u Hrvatskoj pridružio se prošle subote i Grad Đakovo s Turističkom zajednicom, Đakovačkim vodovodom, Hrvatskim vodama, 3. gardijskom brigadom Kune, ribičkim i lovačkim društvima, a operativnu je podršku svim sudionicima kampanje pružio gradski komunalac Univerzal. U samo je nekoliko sati s divljih odlagališta na 10 lokacija na izlazima iz grada i u prigradskim naseljima 50-ak volontera počistilo 48 tona miješanog i glomaznoga otpada koji su nesavjesni građani odložili u prirodu, uglavnom uz poljske putove u blizini prometnica.

Sanirani su ili većim dijelom očišćeni divlji deponiji prema Dragotinu, u Ulici Đure Basaričeka prema Bajeru, na izlazu iz Piškorevaca prema Novim Perkovcima i na drugoj strani prema Sajmištu, u produžetku Ulice Brana i iza Ulice Vladimira Nazora preko puta crkve u Selcima Đakovačkim, divlje odlagalište u Novim Perkovcima, odlagališta u Jošavskoj ulici i iza Ulice Ante Starčevića u Kuševcu, a uklonjen je također otpad s ceste prema Jurjevcu u Širokom Polju. Sav je počišćeni otpad propisno zbrinjen.

Zelena je čistka prvi korak na putu k buđenju svijesti o stvaranju sustava odgovornoga gospodarenja otpadom s ciljem očuvanja okoliša i prirode, što je zajedničko dobro.

Izvor: Univerzal