Posljednjih nekoliko mjeseci uprava kluba na čelu s predsjednikom Ivanom Mikulićem intenzivno priprema teren za pokretanje ženske ekipe kako bi i djevojke u gradu, ali i okolici, imale mogućnost baviti se najvažnijom sporednom stvari na svijetu – nogometom. Tako je Škola nogometa HNK Đakovo Croatia dobila još jednu selekciju – onu žensku. I naravno, novoga trenera odnosno trenericu Mariju Penava, magistricu kineziologije koja je u subotu u 14:00 sati odradila i prvi službeni trening na terenu s umjetnom travom Stadiona Đakovo.

Devet najhrabrijih djevojčica pojavilo se na prvom vježbanju. Za neke buduće povijesne anale spomenut ćemo i njihova imena: Mia Majer, Petra Kočiš, Ema Matković, Josipa Žutić, Ena Batinić, Petra Grgić, Ines Erdeljić, Josipa Aščić i Nea Paloš. Djevojke su uz puno veselja i osmijeha na licu odradile i prve nogometne vježbe koje su, na zadovoljstvo njihove trenerice, odrađene s puno entuzijazma i volje.

nogomet - zenski 1

U kratkom razgovoru trenerica Marija Penava pozvala je sve zainteresirane djevojke: „U gradu su se pojavile djevojke koje su se raspitivale za nogometne treninge. I ubrzo nakon toga reagirao je HNK Đakovo Croatia koji je ovu ideju pretvorio u stvarnost. Ovim putem pozivam sve djevojke, djevojčice koje žele trenirati nogomet da nam se priključe i krenu u jednu novu avanturu zvanu nogomet. Naš sljedeći trening je utorak u 19:00 sati na Stadionu Đakovo. Osim utorkom, treninzi će biti četvrtkom i subotom. Svi su dobrodošli”, zaključila je trenerica Penava.

Naravno da ovo nije moglo promaknuti niti oku predsjednika kluba Ivanu Mikuliću koji je došao pogledati prvi trening. „Već tri godine stvaramo uvjete za povratak naših veterana i pokretanje ženskoga nogometa. Evo, nadam se da smo u tome uspjeli. Doduše, ovo je pilot projekt kojega ćemo pratiti nekoliko mjeseci i ukoliko se on pokaže opravdanim, a uopće ne sumnjam u to, na jesen bismo mogli prijaviti i ekipu za natjecanje. Vjerujem da će se iz dana u dan pojavljivati sve više djevojaka i da će Đakovo u skoroj budućnosti biti prepoznat i kao grad ženskoga nogometa. Jako brzo djevojkama ćemo osigurati sportsku opremu i sve uvjete za kvalitetan rad. Ovo je i projekt kojega propisuje i HNS jer u skoroj budućnosti svaki drugoligaški klub morat će imati žensku ekipu ako se želi natjecati. Na tom tragu mi zaokružujemo priču i vjerujemo da je ovo jedan novi kvalitativni iskorak u radu našega kluba. Djevojkama i trenerici želim mnogo uspjeha u radu s uvjerenjem da će na ponos grada braniti boje našega kluba“, zaključio je predsjednik HNK Đakovo Croatia.

Izvor: DJ Sport/Miro Šola