Nakon što je lani uprizorenje betlehemskih jaslica pred Strossmayerovom katedralom na badnju večer privuklo zanimanje golemoga broja sugrađana, župljana i vjernika, Župa Svih svetih u suradnji s Gradom Đakovom ponovno organizira dramsko-scenski prikaz Isusova rođenja. Prva predstava živih jaslica, koju priprema župni vikar Ivan Kunčević sa župnim suradnicima, bit će na Badnjak nakon dječje mise bdijenja u 20 sati, a druga na sam Božić u 10 sati, između misnih slavlja u 9 i 10.30 sati. Doznajemo da će dio scenske slike i ovaj put, na radost malenih, biti domaće životinje, ovce i magarac, baš kao što je to bilo prije više od 2.000 godina u noći i na mjestu Isusova rođenja, kako je zabilježeno u Svetom Pismu.

– Želimo djeci i odraslima omogućiti živi prikaz Kristova rođenja koji ćemo s radošću pamtiti i koji će nam probuditi žar ljubavi prema malom Isusu i ostati kao lijepo sjećanje na ovaj Božić, ali i kao poticaj na bolji život u vjeri i ufanju u malog Božića, poručuje župnik Tomislav Ćorluka.

Badnjak donosi i večernji koncert Tamburaškog orkestra Općine Semeljci, koji je također prošle godine bio “pogodak” organizatora Adventa u Đakovu. Koncert počinje u 20.30. Uoči polnoćke na Trgu će zasvirati od 23 sata i Slavonske lole, čime će laganom tamburaškom pjesmom pridonijeti posebnom blagdanskom ugođaju.

Misu polnoćku u đakovačkoj će katedrali služiti nadbiskup mons.dr. Đuro Hranić, kao i svečanu božićnu misu 25. prosinca u 10.30.

Danijel Geošić