[7.10.2023.]Subotu 7.10. rezervirajte za zlatni vinski vikend u brežuljkastom mjestu Slavonije – Trnavi. Osim što je Trnava poznata po Bonaviti, poznatom natjecanju u kvaliteti vina, s Turističkom zajednicom grada Đakova po treći put ova čuvena slavonska vinarska općina organizira i ovaj događaj kojim promovira vinski turizam. Tijekom popodneva održava se vođena šetnja kojom se obilazi nekoliko vinarija, a zatim se program nastavlja u dvorištu vinarije, u prekrasnom ruralnom okruženju, uz degustaciju vina i delikatesa. 

Ljubitelji vina dolaze na svoje kada je riječ o ovakvim događajima, jer je trnavačko vinogorje biser Đakovštine s paletom sorti vina: graševina, muškat, traminac, rose, zeleni silvanac, chardonnay, sauvignon blanc, zweigelt, cabernet sauvignon,  marselan… 

Zlatni WINEEND održava se u subotu 7.10. u Trnavi, a bogati eno, gastro i glazbeni program čekaju sve posjetitelje od 16:00 sati kada  počinje Zlatna vinska šetnja i degustacija vina koja kreće iz Vinarije Agro Zlatarevac (Majarsko Brdo 58). Obilaze se 3 vinarije: Agro Zlatarevac, OPG Milanović, OPG Hrvoje Lukačević.

PROGRAM

16:00 Zlatna vinska šetnja i degustacija vina
– Vinarija Agro Zlatarevac
– Vinarija OPG Milanović
– Vinarija OPG Hrvoje Lukačević

18:00 Degustacije vina i glazbeni program (Vinarija Li, OPG Ivan Lukačević, Zlatarevac 1)

U Vinariji Li trnavački će vinari izložiti svoja vina koja posjetitelji mogu degustirati uz kupnju čaše i bonova za degustaciju.

Koja vina ćete degustirati?

Vinarija OPG Milanović
Vinarija Agro Zlatarevac
Vinarija Apostol
Vinarija OPG Hrvoje Lukačević
Vinarija LI OPG Ivan Lukačević
Misna vina

Nakon vođene vinske šetnje uz vodiča, od 18:00 sati u dvorištu Vinarije Li (na adresi Zlatarevac 1) svoja će vina izložiti trnavački vinari:  Vinarija OPG Milanović, Vinarija Agro Zlatarevac, Vinarija Apostol, Vinarija OPG Hrvoje Lukačević, Vinarija LI OPG Ivan Lukačević, Misna vina. Glazbeni program od 18:00 sati upotpunit će DJ Bitter na gramofonskim pločama i Gelato Sisters.

Vidimo se u Trnavi u subotu 7.10.!

Izvor|Foto: TZ Grada Đakova