Kandidat za gradonačelnika Đakova Zoran Vinković održao je jutros ispred katedrale konferenciju za medije na kojoj je govorio o aktualnostima u Gradu Đakovu.

Odmah na početku najavio je kako će konferencija biti neugodna za Grad, a isto tako i za jedno trgovačko društvo.

Prvo se osvrnuo na radove u Ulici Petra Preradovića:

“2017. godine počeli su radovi u Ulici Petra Preradovića koji još uvijek nisu završeni. To je jedna od najdužih ulica u Đakovu i nedopustivo je da radovi u njoj traju već četiri godine te da djeca hodaju po pustopoljini koja ne odgovara standardima grada iz 21. stoljeća.”

Zatim je prozvao gradonačelnika i direktora Đakovačkog vodovoda:

“Pozivam gradonačelnika Đakova i direktora Đakovačkog vodovoda da odgovore na jedno jednostavno pitanje: Hoće li Đakovački vodovod, bez obzira što je napisao prigovor, platiti penalizaciju, odnosno ugovornu kaznu od 25 milijuna kuna s obzirom da su takvi ugovori potpisani? Radi se o ugovornoj kazni i morat će biti izvršen povrat 25 milijuna kuna Europskoj uniji.”

U vezi toga postavio je pitanje jesu li gradski vijećnici bili obmanjeni kada su izglasali proračun u kojemu je 50 milijuna kuna namijenjeno za kanalizaciju, a već su tada, kako tvrdi Vinković, znali sve o kazni od 25 milijuna kuna.

“Građani Đakova zaslužuju da im se istinito odgovori, s obzirom da su se ovim potezom Grad Đakovo i Đakovački vodovod postavili u jednu dubiozu i postavlja se pitanje tko je odgovoran. Odgovorni ne mogu biti građani Đakova, niti to može biti bivši gradonačelnik Zoran Vinković, već sva odgovornost pada na sadašnjeg gradonačelnika i Upravu Đakovačkog vodovoda”, zaključio je ovu temu Vinković.

Za kraj je dodao:

“Nastavlja se val uhljebljivanja i moja je preporuka da se ne raspisuju javni natječaji, da se ne troši novac, s obzirom da se ti natječaji moraju objaviti. S obzirom da se već zna ime i prezime, boja kose, boja očiju, mogu se i bez natječaja te osobe zaposliti.”

Igor Kretonić