Bivši gradonačelnik Đakova Zoran Vinković održao je još jednu konferenciju za medije, ovoga puta mjesto radnje bila je Ulica Petra Preradovića.

Za Ulicu Petra Preradovića Zoran Vinković tvrdi da je ona jedan od primjera kako se ne treba raditi komunalna infrastruktura u gradu Đakovu:

“Prije četiri godine započeli su radovi u ovoj ulici na izgradnji prometnice te je potpisan ugovor gdje su investitor bile Hrvatske ceste, a u ugovoru je stajala i stavka o izgradnji pješačke staze i kolnih ulaza. Od svega toga u ovom trenutku nema ništa i ova ulica je jedan od primjera kako se ne treba raditi komunalna infrastruktura u gradu Đakovu, a cjelokupnu odgovornost snosi gradska vlast sa sadašnjim gradonačelnikom.”

Dodao je još kako je aglomeracija njegov projekt te kako je Ulica Petra Preradovića trebala biti jedan od prioriteta tog projekta te pozvao građane da “bombardiraju” Gradsku upravu u aplikaciji “Gradsko oko” slikama iz te ulice.

Nakon dijela o Ulici Petra Preradovića osvrnuo se i na zaposlene u Gradskoj upravi:

“S obzirom na broj zaposlenih u Gradskoj upravi, možda ne bi bilo loše angažirati i Jamesa Bonda da riješi nagomilane probleme u gradu Đakovu, a nadam se da će “Gradsko oko” uspjeti pronaći i John Smitha.”

Dodao je kako smatra da građanstvo ima pravo znati tko je sve u ove četiri godine zaposlen u Gradu Đakovu te koliki je broj zaposlenih u Gradu Đakovu, njegovim trgovačkim društvima i javnim ustanovama.

“Smatram da je politički nekorektno i ispod svake razine ljudskosti raspisivati natječaje sada, dva mjeseca prije lokalnih izbora i to na neodređeno vrijeme. Svjedoci smo da je jedan natječaj poništen pa se pitam je li osoba a, b ili c, za koju se unaprijed znalo ime i prezime loše riješila usmeni ili pismeni pa je taj natječaj poništen ili su se pobojali reakcije javnosti na ime i prezime osobe koja je trebala biti zaposlena.”, završio je Zoran Vinković i dodao kako stoji iza svega izrečenog i traži odgovore na postavljena pitanja.

Igor Kretonić
Foto: Srcem za Đakovo FB