Nakon odrađene kazne u Domu za starije i nemoćne osobe bivši gradonačelnik Zoran Vinković sazvao je konferenciju za medije u kojoj je najavio moguću novu kandidaturu za mjesto gradonačelnika Đakova i u kojoj se osvrnuo na sadašnju gradsku vlast.

U svome obraćanju osvrnuo se na sadašnju vlast za koju smatra kako je jedino dobro to što nastavlja njegove projekte:

„Jedino pozitivno u 3 godine dosadašnjeg mandata je to što su nastavili realizaciju mojih projekata počevši s aglomeracijom grada Đakova, biciklističkim stazama, Preradovićevom ulicom itd. Dok sve ostalo u gradskoj vlasti smatram negativnim.“

U te stvari koje Vinković smatra negativnima ubrojio je nepotizam, slučaj Johna Smitha, preuzimanje Mimoze u ovakvom stanju, kupovinu poljoprivrednog zemljišta na području Grada po netransparentnoj cijeni, prebacivanje računa Grada u novu banku.

„Posebno želim istaknuti odnos Grada prema sportu i udrugama koje dobivaju sve manje novca i gdje se na jedan način želi ovladati tim udrugama. Najbolji primjer toga je RK Đakovo koji je, dok sam ja bio njegov predsjednik, igrao završnicu Kupa i Premijer ligu. Sada zahvaljujući očiglednim nepotističkim zapošljavanjem trenera i sportskog direktora taj je klub pred raspadom.“, rekao je Vinković govoreći o stanju u đakovačkom sportu.

Krivom odlukom Vinković smatra i prodaju „vezovskog šatora“ koji se prema njegovim riječima prodaje po puno manjoj cijeni od njegove stvarne te smatra kako se tom prodajom nekome pogoduje.

Na samom kraju Vinković je pozvao sve građane da na sljedećim lokalnim izborima maknu sadašnju vladajuću strukturu.

Igor Kretonić