Zoran Vinković održao je još jednu, sada već tradicionalnu konferenciju za medije. Ovoga puta ispred Centra pogrebne opreme.

Odmah na početku izvijestio je kako je Univerzal izgubio još jedan sudski spor, a zatim nastavio:

“Uz sam Centar pogrebne opreme trebala je biti nova upravna zgrada groblja, a na velikom parkiralištu iza Male crkve javni WC i jedna univerzalna blagajna na kojoj bi građani mogli plaćati svoje obveze Univerzalu, Đakovačkom vodovodu i Gradu Đakovu. Univerzal je izgubio spor i tu se radi o privatnoj tužbi. S obzirom da su nadležne institucije odbacile prijavu Univerzala tamo negdje odmah iza lokalnih izbora. Na taj način je Univerzal oštećen za nekih 200, 250 tisuća kuna. Izgubljenim Univerzalovim sporovima dodao se još jedan, a nitko se u Gradu i u Univerzalu ne smatra odgovornim jer su naučili da će to sve platiti građani. Stoga prozivam odgovorne da prekinu sudski spor jer to će još dodatno biti trošak građanima, najvjerojatnije kroz cijenu usluge.”

Nakon toga se prebacio na temu Centra pogrebne opreme:

“Ovdje sam vas doveo s obzirom da Grad Đakovo ima projekt “Đakovo – grad skulptura”, gdje je svake godine planirano oko pola milijuna kuna, što je za 4 godine 2 milijuna kuna. Ja ne vidim da smo u Đakovu dobili niti jednu novu skulpturu. Osim onih hepeninga, ja bih rekao neprimjerenih, ispred đakovačke katedrale, nismo dobili niti jedan novi spomenik. Prozivam gradonačelnika i postavljam pitanje kakav je to projekt vrijedan 2 milijuna kuna, a u Đakovu nismo dobili niti jednu novu skulpturu, osim ove iza mene, gdje je izrađen novi Centar pogrebne opreme koji nije u funkciji. Ovu skulpturu bih nazvao “Skulptura gluposti gradske vlasti”.

Dodao je kako Centar pogrebne opreme treba staviti u funkciju te obećao kako će to napraviti ukoliko pobjedi na lokalnim izborima.

Osvrnuo se na cvijeće koje je gradonačelnik Marin Mandarić dijelio povodom Dana žena za što tvrdi da je sukob interesa ukoliko se tu radi o gradskom novcu. Zamolio je gradonačelnika da to objasni gradskoj javnosti.

Gradu Đakovu uputio je poziv da ugostiteljima hitno dodijele jednokratnu pomoć zbog krize koju proživljavaju zbog koronavirusa.

Osvrnuo se i na sukob navijačkih skupina koji se dogodio u subotu na parkiralištu pored Mimoze:

“Oštro osuđujem ono što se desilo u subotu navečer, gdje je došlo do sukoba navijačkih skupina i smatram da je ljudski, ali i politički osuditi taj čin barbarizma. Grad Đakovo nije bojno polje i pozivam obje navijačke skupine da shvate da doista nema razloga za takvim incidentima jer su i Dinamo i Hajduk hrvatski klubovi te da takvi sukobi moraju prestati. Došlo je vrijeme da šefovi navijačkih skupina sjednu za isti stol i da ovo zauvijek prestane. U ovom trenutku jedan mladi čovjek se bori za mladi život, a to se moglo dogoditi i običnim prolaznicima, djeci te svima onima koji se nisu mogli obraniti.”

Igor Kretonić