Nogometni klubovi s područja Općine Punitovci (NK Omladinac Josipovac, NK Slavonija Punitovci i NK Zrinski Jurjevac) bili su organizatori prezentacije pod nazivom „Osnovni sportski program Škola nogometa Rabona“ koja za cilj ima poboljšanje kvalitete rada s mlađim dobnim skupinama.

U klupskim prostorijama Omladinaca okupilo se dvjestotinjak zainteresiranih mladih igrača, njihovih roditelja, članova sva tri kluba, ali i predstavnika drugih klubova. Najveću pozornost privukao je Zoran Zekić, trener NK Osijek koji je ujedno i prezentirao program Škole nogometa Rabona.

 

Josip Milardović – voditelj Škole

 

Na početku prezentacije nazočnima su se obratili načelnica Općine Punitovci Jasna Matković i župnik Đurica Pardon.

Nakon uvodnih riječi, prezentaciju pod nazivom „Osnovni sportski program Škola nogometa Rabona“ održao je Zoran Zekić, trener Nogometnog kluba Osijek koji je istaknuo svoj bogati rad i mlađim dobnim skupinama boraveći u Moldaviji (trener NK Sherif Tiraspol) te u Vijetnamu. U svom izlaganju Zekić je istaknuo da po ovom programu radi nogometni klub Osijek, ali i većina hrvatskih prvoligaša i da je on pravi put da se što više djece uključi u sport. Trener Zekić istaknuo je osnovnu ideju da mladi igrači neće imati potrebu odlaziti u velike klubove, odnosno da će djelovanje Škole nogometa imati gotovo iste uvjete kao i djeca u velikim klubovima. Program obuhvaća dječake i djevojčice od šest do 12 godina te od 13 do 15 godina. Zoran Zekić iznio je i neke svoje osobne dogodovštine vezna uz svoj sportski put te na taj način izazvao pozitivnu reakciju djece.

Zoran Zekić prezentirao je program ŠN Rabona

Na kraju prezentacije, Zoran Zekić predstavio je stručni kadar koji će raditi u Školi nogometa Rabona. Voditelj Škole bit će Josip Milardović, a treneri: Antun Labak, Stjepan Jukić, Igor Smoljo, Goran Uzelac, Jurica Pranjić, Krešimir Galić te kao treneri golmana Domagoj Malovan (vanjski suradnik) i Denis Pintarić. Liječničku brigu o igračima vodit će dr. Josip Turjak, a fizioterapeut je Stjepan Maričić.

Stručni kadar ŠN Rabona

 

Svi mladi igrači mogu se tijekom rujna upisati u Školu nogometa Rabona.

 

Izvor: Miro Šola