Nakon prvoga dana u kojemu je Zrinski nakon jedanaesteraca izbacio Omladinac iz Josipovca, a Vihor bio bolji od Željezničara iz Našičkoga Markovca (7:1), jučer su odigrane utakmice za poredak.

 

NEDJELJA, 12. KOLOVOZA 2018.

FINALE

ZRINSKI – VIHOR  1:0 (0:0)

Jurjevac – Igralište Bara. Gledatelja: 200. Sudac: Oliver Romić. Pomoćnici: Dino Borovec i Domagoj Kečinović. Strijelac: 1:0 Šinko (78.).

ZRINSKI: Pintarić, Mihaljević, Fehir, Bagarić, Kovačević, Antonio Kerovec, Majdiš, Šinko, Tomas, Kukučka, Stanušić. (Još su igrali: Kovačević, Galić, Lukačević, Alen Hnatek, Mihael Kerovec, Kujundžić, Bokanović). Trener: Antun Labak.

VIHOR: Banović, Vratković, Šoštarić, Čaušić, Tomac, Jović, Janžek, Mario Kubala, Torčić, Rihter, Samir Kubala. (Još su igrali: Gavljak, Hegol, Strajnić, Ban, Vuzem, Hulak, Čiš). Trener: Slobodan Stranatić.

 

Prema očekivanju u finalu Devetoga turnira Slovaka našli su se novi trećeligaši: domaćin Zrinski i Vihor iz Jelisavca. Bila je ovo prava prilika da i jedna i druga momčad pokažu što su napravili u dosadašnjem dijelu priprema. Utakmica je protekla upravo onako kako se i očekivalo: tvrdo s jedne i druge strane, organizirano u obrani što je bio i bolji dio obje momčadi. U prvom poluvremenu vidjeli smo samo po jednu stopostotnu priliku. Prvo su zaprijetili Jelisavčani, međutim, udarac njihova napadača ukrotio je sigurni golman Denis Pintarić. U završnici prvoga poluvremena, Jurjevčani su izveli slobodan udarac, golman Banović kratko je odbio loptu, a s pet metara Janik Kukučka pogađa gostujućega golmana.

U nastavku susreta, Jurjevčani su imali više od igre, imali su veći posjed lopte, međutim, u završnici nisu bili konkretni. Ipak, u samoj završnici utakmice, točnije u 78. minuti dogodio se trenutak odluke. Iskosa s desne strane slobodan udarac izveo je Krešimir Šinko, lopta je došla u peterac, kapetan Andrej Majdiš je loptu preskočio, a ona je prevarila golmana Banovića i završila u mreži. Taj trenutak naplatio je bolju igru Jurjevčana koji su, na kraju, zasluženo došli do pobjede i naslova pobjednika Devetoga turnira Slovaka.

 

UTAKMICA ZA TREĆE MJESTO

ŽELJEZNIČAR – OMLADINAC (J) 2:1 (1:1)

Jurjevac – Igralište Bara. Gledatelja: 150. Sudac: Domagoj Kečinović. Pomoćnici: Oliver Romić i Dino Borovec.

ŽELJEZNIČAR: Ivanek, Hlavati, Cepun, Vida, Pinter, Dardalić, Buha, Pelin, Hovanjec, Kubaša, Dudjak. (Još su igrali: Hvizdak).

OMLADINAC (J): Alen Gavljak, Denis Brkić, Batorek, Kocur, Šlegl, Mišetić, Kristek, Habada, Kvasnovski, Igor Stuhli. (Još su igrali: Brandis, Alen Stuhli, Enis Brkić Dorian Hulak, Vavra, Kanisek). Trener: Šimo Živković.

 

Josipovčani su u današnjoj utakmici za treće mjesto platili danak jučerašnje utakmice protiv Zrinskoga u kojoj su igrali, u odnosu na početak pri prema, iznad svojih mogućnosti. Danas je i visoka temperatura učinila svoje tako da je utakmica igrana dva puta po 35 minuta. Josipovčani su prvi došli u vodstvo: u 19. minuti kapetan Omladinca Zlatko Kvasnovski iskoristio je jedan „odbijanac“ u protivničkom kaznenom prostoru i odmjerenim udarcem pospremio je loptu iza Ivanekovih leđa. Nije se dugo čekalo na odgovor Markovčana. U 25. minuti postigli su pogodak za izjednačenje, a to je bio i rezultat prvoga poluvremena.

U samoj završnici „željezničari“ su postigli drugi pogodak i time osigurali treće mjesto na Turniru Slovaka.

 

Izvor: Miro Šola