VUKOVAR 1991. – ZRINSKI (J) 3:0 (1:0)

Nogometaši Zrinskoga doživjeli su još jedan poraz: nakon Belišća u srijedu (3:2) Jurjevčani su u subotu 19. veljače poraženi u Vukovaru od istoimenoga trećeligaša.

Vukovarci su sredinom prvoga poluvremena došli u vodstvo i to zahvaljujući gostujućoj obrani koja je nijemo pratila ubacivanje lopte iz kornera. Bio je to rezultat prvoga poluvremena.

I u nastavku utakmice domaćini su bili agresivniji i jednostavno bolji. I kod drugoga gola „kiksala“ je gostujuća obrana. Loša reakcija stopera Begovića kojega je glavom nadskakao daleko niži igrač doveo je do drugoga vukovarskoga gola. Kada sve ide loše tada to teško možete zaustaviti, a upravo to loše bila je jurjevska obrana. I kod trećega gola kumovali su obrambeni igrači. Domaćini su ubacili loptu na drugu vratnicu, Čajo umjesto da izbaci loptu u korner, vraća je u sredini i naravno opet na noge vukovarskoga napadača koji po treći puta trese gostujuću mrežu.

O vukovarskoj utakmici trener Josip Milardović kratko je komentirao: „Ne znam što reći. Stalno nam se ponavlja da radimo kardinalne pogrješke iz kojih dobivamo golove. Jednostavno, koncentracija mojih igrača nije na visini igranja treće lige. Ne mogu si to objasniti, ali to sada već postaje kronični problem moje momčadi. U polju stojimo relativno dobro, ali obrana je nesigurna i bez koncentracije. Do početka prvenstva ostalo je još dva tjedna i nadam se da će moji igrači pronaći rješenje za slabe igre u obrani. Da ne bih samo kukao treba reći da su Vukovarci odlična momčad i da će sigurno biti puno bolji nego u jesenskog dijelu prvenstva, tako da nam je olakšavajuća okolnost jer imali smo protivnika kojega svatko treba respektirati, pomalo rezignirano završio je jurjevski trener.

Zrinksi je u prvom poluvremenu nastupio u sastavu: Pintarić, Lukačević, Majdiš, Mihaljević, Šinko, Kegelj, Kovačević, Marcelo, Kukučka, Ulm, Mendeš. (Drugo poluvrijeme: Iličnčić, Jurić, Begović, Sušac, Čajo, Matković, Ždinjak, Moises, Severović, Jakić, Živković). Trener: Josip Milardović.

Izvor: DJ Sport/Miro Šola