BELIŠĆE – ZRINSKI (J) 0:1 (0:1)

ZRINSKI (J): Casimir, Žutić, Mihaljević, Sušac, Čajo, Matković, Mendeš, Jakić, Moises, Severović, Marcelo. ( U drugom poluvremenu igrali su: Ilinčić, Majdiš, Mihaljević, Sušac, Kegelj, Kovačević, Šinko, Ulm, Moises, Severović, Kukučka). Trener: Josip Milardović.

Svoju drugu pripremnu utakmicu odigrali su nogometaši Zrinskoga iz Jurjevca. Na terenu u Tiborjancima igrači trenera Josipa Milardovića porazili su minimalnim rezultatom 1:0 jesenskoga prvaka Treće HNL Istok Belišće. Trener Zrinskoga Josip Milardović isprobao je ukupno 18 igrača.

U prvom poluvremenu bila je to tvrda i izjednačena igra u kojoj je svaka momčad imali po dvije do tri izgledne prilike, ali bez realizacije. Ipak, u 44. minuti Jurjevčani su došli u vodstvo što će se kasnije pokazati i ključnim trenutkom utakmice. Gosti su akciju započeli po desnoj strani da bi brzom tranzicijom lopta prebačena na lijevu stranu, ubačena do Ulma koji odigrava povratnu loptu prema Brazilcu Marcelu koji s desetak metara pogađa belišćansku mrežu.

Početkom drugoga poluvremena Belišćani su imali više od igre, međutim, terenska inicijativa nije im donijela poravnanje rezultata. U završnici utakmice Zrinski je mogao podebljati svoju pobjedu jer su imali stopostotnu priliku. Ulm se našao sam na četiri metra udaljenosti od belišćanskoga golmana, ali njegov udarac završio je pored gola. Na kraju, dobra provjera i za jednu i drugu momčad. Jurjevčani mogu biti nešto zadovoljniji jer su ostvarili pobjedu koja još više njihove redove puni samopouzdanjem i potvrdom vrijednosti ove mlade momčadi.

Izvor: DJ Sport/Miro Šola