Uređenje ceste s kolnim prilazima u Ulici Josipa Jurja Strossmayera u Bračevcima jedna je od investicija na području Općine Drenje u kojoj je sudjelovala Osječko-baranjska županija. Stoga je obilaskom ove ceste i susretom s načelnikom Slavkom Dešićem ispred društvenog doma u Bračevcima počeo današnji (22. travnja 2021. godine) posjet župana Ivana Anušića ovoj općini u kojoj živi 2.700 stanovnika.

– U protekle četiri godine Osječko-baranjska županija izravno je investirala 2,59 milijuna kuna u Općinu Drenje. Radi se o manjoj općini na području Županije, ali ne i manje važnoj, a zahvaljujući inicijativama načelnika Slavka Dešića realizirali smo nekoliko projekata. Radi se prije svega o izgradnji ceste u Ulici Josipa Jurja Strossmayera u Bračevcima za što je Osječko-baranjska županija odobrila 570.000 kuna, zatim projektu besplatne prehrane za sve osnovnoškolce kojeg provodimo zajedno s Općinom te niz drugih projekata kojima smo nastojali podići kvalitetu života mještana. Zajedno s općinama Drenje i Levanjska Varoš pripremamo i veliki projekt revitalizacije jezera Borovik koje ćemo urediti i pripremiti za sportski ribolov, rekreaciju, turizam i sve ono što može pridonijeti razvoju kontinentalnog turizma na području ove općine – rekao je župan Anušić.

Slavko Dešić, načelnik Općine Drenje, zahvalio se županu Ivanu Anušiću na dolasku i zajednički realiziranim projektima.

– U mjestu Bračevci nije bila asfaltirana ni jedna ulica, a mi smo uspjeli iz europskih fondova povući sredstva za asfaltiranje prve i najduže ulice, za što nam je odobreno nešto više od 4 milijuna kuna. Županija nam je pomogla s 570.000 kuna svojih sredstava, a sada imamo još dvije građevinske dozvole za ulice koje također treba urediti. Inače, Općinu sačinjava 12 naselja za koja je potrebno osigurati dosta infrastrukture, a do sada smo uspjeli osigurati 20 milijuna kuna iz europskih fondova. Neki od najznačajnijih projekata koji se provode na području Općine su izgradnja DVD-a Mandičevac, vrijedan 2,2 milijuna kuna te sanacija odlagališta komunalnog otpada Kosinac u Drenju, koju je EU sufinancirala 85 posto, 10 posto je izdvojio Fond za zaštitu okoliša, a Općina Drenje je sudjelovala s 5 posto – istaknuo je načelnik Slavko Dešić.

 

Osječko-baranjska županija: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Osječko-baranjska županija