Župan Ivan Anušić danas (24. ožujka 2021. godine) posjetio je Općinu Trnava te s općinskom načelnicom Irenom Mikić Brezina i njenim suradnicima razgovarao o dosadašnjim, aktualnim i budućim zajedničkim projektima. Tom prigodom obišli su jednu od županijskih investicija na području Općine, spojnu cestu Trnava-Dragotin u čiju je rekonstrukciju Županija uložila 8,55 milijuna kuna.

– Osječko-baranjska županija je u protekle četiri godine na području Općine Trnava imala 1,22 milijuna kuna izravnih investicija u dječja igrališta, sufinanciranje obroka učenika osnovne škole i druge projekte koje je Općina nominirala na županijske natječaje. Za područje Đakovštine posebno je bitna obnova prometnih koridora, za što je uglavnom zadužena Uprava za ceste OBŽ, pa je Županija u prometnu infrastrukturu na području Općine Trnava investirala 12,5 milijuna kuna, od čega je u protekle četiri godine uloženo 8,5 milijuna kuna u obnovu ceste Trnava-Dragotin – rekao je župan Ivan Anušić te dodao kako je u njegovom mandatu župana na područje Općine Trnava ukupno investirano više od 9 milijuna kuna.

Načelnica Općine Trnava Irena Mikić Brezina istaknula je da je zadovoljna obnovom ceste Trnava-Dragotin, čijim je asfaltiranjem osigurana bolja povezanost s gradom Đakovom. Navela je i druge zajedničke projekte, poput sufinanciranja školskih obroka i prijevoza učenika srednjih škola, kao i da je za ovu Općinu suradnju sa Županijom i svim državnim institucijama dobrodošla te očekuje prihvaćanje općinskih projekata i u narednom razdoblju.

 

Osječko-baranjska županija: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Osječko-baranjska županija