Poduzetnica Brankica Perković dobila je prvu nagradu za projektnu ideju pod nazivom „Neuro centar“ u tradicionalnom projektu „Najbolja je poduzetnička ideja“ Osječko-baranjske županije za prošlu godinu. Nagradu je uručio župan Ivan Anušić na danas (19. siječnja 2021. godine) održanoj prigodnoj svečanosti, a nagrade i diplome primilo je još 12 najuspješnijih sudionika projekta Najbolja poduzetnička ideja 2020..

Druga nagrada pripala je Emiliji Gotlibović iz Osijeka za ideju „Interno upravljanje zgradama – mobilni suvlasnik“, a treća Obrtu za prevoditeljske usluge Likewise, vlasnice Ane Buljan iz Osijeka, za ideju „Speeka online platforma za učenje engleskog jezika“.

Ostali dobitnici su Pozitivni pomak – obrt za savjetovanje u vezi s poslovanjem i upravljanjem vlasnika Predraga Kvolika iz Osijeka za ideju „Upravljanje ljudskim potencijalima“, zatim Frenkie – obrt za njegu i šišanje kućnih ljubimaca vlasnice Lane Vego iz Osijeka za ideju „Frenike“, Helena – obrt za proizvodnju prirodne kozmetike vlasnice Helene Nađ iz Podgorača za ideju „Proizvodnja prirodne kozmetike od kozjeg mlijeka“, Altera Vita – obrt za usluge vlasnice Maje Zečić iz Tenja za ideju „Altera Vita“, Mirta Grozdanić Falamić iz Donjeg Miholjca za ideju „Terapijska moć gline“, Stander j.d.o.o. Miholjački Poreč za ideju „Hrvatski proizvođači i pružatelji usluga u fokusu stranih kupaca“, Romana Ban iz Beničanca za ideju „Art terapija“, Matko Mrđanović iz Osijeka za ideju „Šokački garo“, Martin Hoffmann iz Osijeka za ideju „Pametna polica za trgovine budućnosti“ te Marin Sabljo iz Čepina za internetsku aplikaciju „Ćušpajz.hr“.

– Zajedno sa sponzorima, Osječko-baranjska županija od 2006. godine organizira projekt poticanja poduzetništva “Najbolja poduzetnička ideja”. Cilj projekta je poticanje “start-up” poduzetnika, ali i onih osoba koje tek razmišljaju o ulasku u svijet poduzetništva, na stvaranje novih proizvoda, odnosno usluga koji se mogu ponuditi tržištu. Mnoge od ukupno 748 ideja koje su pristigle u proteklih 14 godina su zaživjele u praksi, što nam je i cilj jer je promicanje poduzetničkog duha u Hrvatskoj prijeko potrebno – rekao je župan Ivan Anušić. Čestitao je dobitnicima i zahvalio sponzorima, a to su Cesting d.o.o., Osijek-koteks d.d., Kanaan d.o.o. Donji Miholjac, Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Osijek i Vuka d.d. Osijek.

Pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Ivana Katavić Milardović istaknula je da je na javni poziv pristiglo 44 poduzetničke ideje koje je razmatralo posebno povjerenstvo te nagradilo 13 ideja. Nagradni fond iznosio je ukupno 50.000 kuna, s tim da prva nagrada iznosi 12.000 kuna, druga 8.000 kuna, treća 5.000 kuna, a ostalih deset nagrada po 2.500 kuna.

Brankica Perković je zahvalila na nagradi te izrazila zadovoljstvo što je Županija prepoznala predloženu ideju i na taj način njene nositelje osnažila da je provode i dalje razvijaju. Naime, Neuro centar koristi softiciranu tehnologiju za terapijske svrhe problema djece mladih i odraslih osoba. Primjenjuje vodeću svjetsku tehnologiju neurofeedback, biofeedback (playattention) i Brain gym, a te metode su pogodne za djecu i odrasle s različitim disregulacijama, kao što su hiperaktivnost, poremećaj pažnje, teškoće u učenju, poremećaj govora, stres, ovisnosti, depresija i drugo. Ovaj oblik mentalnog treninga koristi se i kod poslovnih ljudi.

Osječko-baranjska županija: Službeno priopćenje za javnost