Župan Ivan Anušić danas (22. travnja 2021. godine) posjetio je Općinu Satnica Đakovačka te u pratnji načelnika Željka Šimića i njihovih suradnika obišao dvoranu Osnovne škole i cestu od Gašinaca do Selaca Đakovačkih, što su neki od zajedničkih projekata ove općine i županije. Nakon obilaska župan Anušić osvrnuo se na ulaganja Županije u Općinu Satnica Đakovačka,  pri čemu je naglasio koliko je važno ravnomjerno ulaganje u sve dijelove županije.

– Kad podvučemo crtu pod četverogodišnje razdoblje, dolazimo do podatka da je Osječko-baranjska županija u Općinu Satnica Đakovačka izravno investirala više od 10 milijuna kuna. Radi se o nekoliko velikih projekata koje smo realizirali, prije svega to je izgradnja i opremanje sportske dvorane Osnovne škole Satnica Đakovačka što je Županija financirala s 2,1 milijuna kuna, potom katastarska izmjera čija je vrijednost 1,3 milijuna kuna, ali i obnova i rekonstrukcija cesta pod ingerencijom Županijske uprave za ceste. S Općinom sufinanciramo besplatan školski obrok za sve osnovnoškolce, a Županija je s iznosom od 130.000 kuna sudjelovala i u izgradnji i opremanju dječjih igrališta. U svemu nam je uvijek najvažniji ravnomjeran razvoj svih općina i gradova, važno mi je svako mjesto i naselje te njihove potrebe – rekao je župan Ivan Anušić.

– Imamo izvanrednu suradnju s Osječko-baranjskom županijom i županom Ivanom Anušićem, a vjerujem da ćemo odličnu suradnju nastaviti i u sljedeće četiri godine na dobrobit naših sugrađana. Uz već navedene projekte, Općina je u proteklom razdoblju provela još nekoliko važnih projekata, poput prekogranične suradnje sa Srbijom putem koje proizvodimo električnu energiju solarnim panelima, a imamo i učinkovitu LED rasvjetu kroz cijelo mjesto Satnica Đakovačka – kazao je načelnik Općine Satnica Đakovačka Željko Šimić.

Ravnatelj OŠ Satnica Đakovačka Mario Plavčić dodao je kako je nova nastavno-sportska dvorana otvorena u svibnju prije dvije godine. – Od tada je neprestano u funkciji, a nažalost zbog pandemije trenutno samo za nastavu, no dvorana je značajna za cijelu zajednicu, sve klubove i udruge koje funkcioniraju na ovom području. Inače, naša škola ima 164 učenika, imamo matičnu školu u Satnici i područnu školu u Gašincima, u kojoj ćemo sljedeće školske godine vjerojatno imati jedan razred više – naglasio je ravnatelj Plavčić.

 

Osječko-baranjska županija: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Osječko-baranjska županija