Župljani i mještani Župe sv. Ladislava Kralja i Općine Punitovci oprostili su se u nedjelju 14. kolovoza na misnim slavljima od svoga župnika dr. sc. Đurice Pardona koji je nakon punih 20 godina (15. kolovoz 2002. do 15. kolovoz 2022.) župnikovanja dekretom đakovačkog nadbiskupa metropolita mons. Dr. Đure Hranića imenovan župnikom Župe Uskrsnuća Kristova i upraviteljem Župe Duha Svetoga u Čepinu.

Na prijepodnevnom misnom slavlju u crkvi sv Mihaela arkanđela Josipovca Punitovačkog riječi zahvale župniku u ime josipovačke Matice slovačke i mještana Josipovca uputila je predsjednica Matice slovačke Rozalija Kulučka, a prigodan poklon je uručila Katica Kuric.

Na podnevnom misnom slavlju u župnoj crkvi sv. Ladislava kralja, u ime župljana, mještana, čelništva Općine, Župskog ekonomskog i Župskog pastoralnog vijeća riječi zahvale uputio je donačelnik i član Župskog pastoralnog vijeća Igor Kovačević, a poklone u ime Općine i mještana uručili su načelnica Jasna Matković i Ana Poljarević. Poklone uz zahvalnost uručila je u ime punitovačke Udruge žena „Punitovčanke“, predsjednica Udruge Anica Baronji, te u ime Župskog pastoralnog vijeća Gordana Čatić i Ana Eling. Riječi zahvale uputila je u ime svih župljana punitovačke Župe, Marija Perić, a poklon je uručila Dora Poljarević.

Uvezane u tri sveska dosadašnje brojeve općinskog Glasila „Đeram“, u kojima su riječima i fotografijom prikazana sva vjerska događanja u zadnjih 15 godina, uručili su, urednik „Đerma“ i župni dopisnim Mirko Knežević uz riječi zahvale i suradnje, načelnica Jasna Matković i predsjednik Općinskog vijeća Zdenko Perić.
Po završenom misnom slavlju , u župnoj kući priređen je domjenak.

Župnik vidno uzbuđen zahvalio se svima na poklonima i upućenim riječima zahvale i želje plodonosnog rada u novoj sredini na slavu Boga i radost novih župljana.
U večernjim satima župnik Pardon je zajedno sa vlč. Ivicom Zrno koji je po povratku u Nadbiskupiju sa službe iz Srijemske biskupije imenovan župnikom u Punitovcima predvodio hodočašće vjernika od Punitovaca do crkve „Uznesenja Blažene Djevice Marije“ u Jurjevcu Punitovačkom u kojoj je predvodio sa vlč. Zrnom i misno slavlje.

Mirko Knežević

Foto: ustupljene fotografije