Prije mjesec dana đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić objavio je dekrete o razrješenjima i imenovanjima svećenika u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji. Dekret, koji razrješuje župnike njihovih službi od 24. kolovoza, obuhvatio je i neke Župe s područja Đakovštine pa su tako župnici u njima jučer održali svoje posljednje svete mise.

Vlč. Tomislav Ćorluka razriješen je službe župnika Župe Svih Svetih u Đakovu, a na njegovo mjesto dolazi Vlč. Ivan Lenić.

Vlč. Damir Stanić razriješen je službe župnika Župe Preobraženja Gospodinova u Piškorevcima, a na njegovo mjesto dolazi Vlč. Ivan Lovrić.

Vlč. Mihael Mađarević razriješen je službe župnika Župe Kraljice sv. Krunice u Kuševcu te mu je dodijeljeno bolovanje u razdoblju od godinu dana, Vlč. Josip Ivešić razriješen je službe privremenog upravitelja Župe Kraljice Svete Krunice u Kuševcu. Na mjesto župnika Župe Kraljice Svete Krunice u Kuševcu dolazi Vlč. Leon Noudeviwa Sagbohan.

Vlč. Ilija Janjić imenovan je upraviteljem Župe sv. Mateja, apostola i evanđeliste, u Viškovcima.

Osim župnika, razmješteni su i neki župni vikari:

Vlč. Dominik Nedeljković razriješen je službe župnog vikara Župe Svih Svetih u Đakovu, a na njegovo mjesto došao je Vlč. Robert Erk.

Izvor: Informativna katolička agencija
Foto: Josip Kazalicki