U ovom članku možete na jednom mjestu vidjeti pregled adventskih događanja diljem Đakovštine.

Grad Đakovo

“Advent u Đakovu” odražt će se od 8. do 31. prosinca i seli se u dvorište Kuće Reichsman, dok će klizalište biti postavljeno na Trgu J. J. Strossmayera.

Popis glazbenih izvođača na “Adventu u Đakovu” možete vidjeti ovdje.

Poziv za najam drvenih kućica možete vidjeti ovdje.

Detaljan program “Adventa u Đakovu” možete vidjeti ovdje.

Općina Levanjska Varoš

Općina Levanjska Varoš, Udruga Diljsko srce i komunalna tvrtka Maslačak d.o.o. na prostoru nekadašnje Stare Kupke organiziraju „Advent u Đakovačkoj Breznici“ koji će se u četiri navrata održati od 2. do 23. prosinca.

Program “Adventa u Đakovačkoj Breznici” možete vidjeti ovdje.

Općina Viškovci

I ove godine svi putovi vode na „Advent u Viškovce“, gdje ćete sa svojim najmilijima moći uživati u mirisu kuhanog vina i cimeta. Blještavilo lampica, nasmiješena lica, bogata gastro ponuda, tombola i glazbeni program vas očekuje 16. prosinca 2023. na nogometnom igralištu u Viškovcima s početkom u 18:00 sati.

U sam program ove božićne čarolije u Viškovcima uvest će Vas svojim božićnim notama nastupi KUD-ova. A u 21:00 sat dodatno će vas zagrijati koncert Mate Bulića.

Općina Semeljci

Najljepše i najčarobnije doba godine stiglo je u Semeljce i ogrnulo ga adventskim ruhom. Razdoblje adventa i ove će godine Semeljce ispuniti raznovrsnim programima i aktivnostima za čiju su pripremu zaslužne udruge i Jedinstveni upravni odjel Općine Semeljci. Stoga, Općina Semeljci vas poziva – dobro se obucite, sa sobom ponesite dobro raspoloženje i uživajte u bogatom programu “Adventa u Semeljcima”. Na putu prema događanjima, zastanite i ‘okinite’ pokoju fotografiju. Dočekat će Vas zanimljive instalacije i punktovi za fotografiranje koje će vas zasigurno pozvati na adventski „selfie“. Najmlađi su pozvani da dođu u potragu za Djedicom.

Svima poznate i drage božićne melodije pobuđuju iščekivanje i radost za nadolazeće blagdane. Glazbena božićna priča očekuje vas u subotu, 16. prosinca 2023. od 17:00 na trgu ispred općine. Uvijek dobro raspoloženi “Kick band” krenuti će s božićnim melodijama i blagdanskim raspoloženjem. Veselu pratnju činit će Dječji vrtić Hlapić Semeljci i dječja skupina KUD “Lipa” Semeljci te Djed Božićnjak koji će zasigurno obradovati najmlađe, a vjerujemo i one malo starije.

U Kešincima će 23. prosinca s početkom u 16:30 sati adventski sajam održati udruge iz sela i to DVD Kešinci, LD Srndač, NK Kešinci, UBR Pedala, ŠRU Crvenperka i MPS Kešinački mališani. Dođite, podržite rad udruga, uz kuhano vino i čaj, kolačiće, fritule, ćevape, kobasice, te razna pića na šanku.

U Kešincima će se adventskih subota paliti adventske svijeće, a na Badnjak je organizirana mala polnoćka u 18:00 sati, nakon koje će Djed Božićnjak djeci dijeliti poklone.

Općina Satnica Đakovačka

Satnica Đakovačka

Općina Satnica Đakovačka i udruge s područja općine zajedničkim snagama organiziraju „Advent u Općini Satnica Đakovačka“ kako bi unijeli dašak Božićnog ugođaja i u njihovu zajednicu.
Advent počinje 8. prosinca u 17:00 sati i traje dva dana 8. i 9. prosinca 2023. godine (petak i subotu) od 17:00 pa sve do ponoći u parku iza DVD-a (Satnica Đakovačka).

Na njihovom adventu moći ćete se prepustiti okusima i mirisima kuhanog vina, roštilja, lepinjica, fritula….i drugih delicija koje podsjećaju na Božić….

Sve vas pozivaju da dođete i uživate u ugodnoj atmosferi, nastupima KUD-ova, škole i vrtića, lampicama i ukrasima, božićnim pjesmama i dobroj hrani…

U subotu će biti izvlačenje dobitnika tombole koja ima vrijedne nagrade te zabava uz tamburaše.

Gašinci

U nedjelju 17. prosinca od 16:00 sati na prostoru Ledine u Gašincima održat će se “Advent u Gašincima”. Ondje vas očekuje kulturno-umjetnički program, bogata ponuda hrane i pića, a očekuje se i dolazak Djeda Božićnjaka.

Za sve prisutne osigurani su besplatan čaj i kuhano vino.

Općina Trnava

Uzbudljivo vrijeme došlo je do Trnave jer se adventska čarolija sprema obasjati srca posjetitelja  jednim nezaboravnim čarobnim danom s nizom sadržaja za najmlađe.

Datum: Subota 16.12.

Mjesto: Školsko igralište, Trnava

Program događanja

  • 17:00 Otvorenje Božićne čarolije
  • 18:00

Nastup školskog mješovitog zbora

Plesna skupina OŠ Trnava

Božićni mini disco

Podjela poklona uz Djeda Božićnjaka!

  • 18:00 – 20:00 Božićne radionice za djecu i Face painting
  • 20:00 Koncert TS Quercus

Gastro Kutak:

Tijekom ove božićne subotnje večeri,  posjetitelji će imati priliku uživati u ponudi gastro delicija s potpisom adventskih aroma, a koje će pripremiti lokalne udruge.

Dan će se završiti spektakularnim vatrometom koji će obasjati nebo i označiti službeni završetak adventske proslave.

Općina Trnava poziva sve sugrađane i posjetitelje na večer ispunjenu glazbom, plesom i zabavom – idealnu prigodu za zajedničku proslavu radosti Božića.

Općina Strizivojna

U subotu, 16. prosinca, na parkiralištu iza zgrade Općine, s početkom u 18:00 sati održat će se Božićni sajam u Strizivojni.

Nakon početka programa u 18:30 dolaze motomrazovi, koji će podijeliti prigodne poklone djeci, a nakon njih u 20:00 sati slijedi koncert Sinova.

 

Općina Punitovci

Dana 15. prosinca 2023. godine u 17:00 sati u dvorištu DVD-a Punitovci održat će se Advent u Općini Punitovci. Sve okupljene očekuje bogata gastro ponuda udruga s područja Općine Punitovci, kao i izložbena ponuda udruga, radionice za djecu i dječji nastupi.

 

 

Ako imate saznanja o adventskim događanjima koja se organiziraju u vašem mjestu, slobodno nam šaljite i rado ćemo ih uvrstiti u ovaj članak.

 

Igor Kretonić
Foto: Moje Đakovo