Zoran Vinković ponovno je sazvao press konferenciju kako bi govorio o optužbama direktora Univerzala, Stjepana Ripića, za sumnjive radnje pri nabavi vezovskog šatora.

Prošli tjedan Zoran Vinković sazvao je press konferenciju na kojoj je jedna od tema bila prodaja vezovskog šatora za koju tvrdi da treba biti predmet istrage DORHA. Isti dan obratio se dopisom i direktor Univerzala, Stipo Ripić, rekavši kako bi sama nabava šatora trebala biti predmet istrage DORHA.

Kako bi se obranio od tih tvrdnji, Vinković je danas sazvao press konferenciju:

„Natječaj je objavljen u elektroničkom oglasniku Javne nabave Narodnih novina i svi oni koji imaju Internet mogu to provjeriti. Povjerenstvo je bilo sastavljeno od dva djelatnika Univerzala i dva djelatnika Grada, Zoran Vinković nije bio dio povjerenstva. Na natječaj su se javile tri tvrtke i sve su zadovoljile uvjete natječaja te nije istina da na natječaju nisu navedene tehničke karakteristike.“

Prokomentirao je i odabir tvrtke Libro d.o.o. Đakovo na natječaju istaknuvši kako je njihova ponuda bila najpovoljnija među pristiglima.

Nakon toga vratio se na prodaju vezovskog šatora o kojoj je pričao i prošli tjedan:

„Tvrdim i dalje da se ovaj šator Univerzalu isplatio za dvije godine i da su ga sada prodali u bescjenje i to tvrtki koja će vjerojatno sada taj isti šator iznajmljivati gradu, a Univerzal će imati manje novca u blagajni. Razlog lošeg poslovanja Univerzala nije korona, nego nesavjesno poslovanje njegovog vodstva i nesavjesno zapošljavanje u tvrtku.“

Pozvao je i Upravu da objavi popis koliko je ljudi zaposleno u Univerzal u zadnje tri godine te po kojim su kriterijima zapošljavani. Također pozvao ih je da objave stvarni trošak sudskih sporova vezanih za tri radnika Univerzala koja su putem ovih sporova vraćena na svoja radna mjesta.

Za kraj press konferencije komentirao je natpise na društvenim mrežama, izrecitirao je popularnu dječju pjesmicu Grigora Viteza „Kako živi Antuntun“ te pozvao nadležne da ispitaju poslovanje Univerzala.

Ostaje vidjeti što iz Grada imaju odgovoriti na tvrdnje bivšeg gradonačelnika Zorana Vinkovića.

Igor Kretonić