Loading Događaji

« Svi Događaji

  • Ovaj događaj je prošao.

U kinu: Jorgovani i Oppenheimer

24 ožujka @ 17:00

€2
Centar za kulturu_1803_2_Foto_Centar za kulturu

17:00 sati – Jorgovani

Izvorno ime: Jorgovani
Redatelj: Siniša Cvetić
Uloge: Sloboda Mićalović, Ivan Bosiljčić, Gordan Kičić, Milutin Mima Karadžić, Isidora Janković, Jovan Jovanović, Pavle Čemerikić, Nebojša Dugalić
Žanr: komedija, drama
Trajanje: 83 minute
Godina: 2024.
Država: Srbija

Katarina (Sloboda Mićalović) i Igor (Ivan Bosiljčić) glumci su koji su zajedno i na ekranu i van njega. Osljepili od bliceva i oglušili od aplauza, oni se – iako nerazvdvojni – dugo nisu ni čuli ni vidjeli, sve do dodjele nagrada za najbolju seriju godine, gdje će se cijela ekipa okupiti. Tu se jasno vide i lice i naličje filmske i televizijske industrije u Srbiji danas. Postat će jasno da su njihovi životi veća melodrama od one koju su snimali.

 

20:00 sati – Oppenheimer

Izvorno ime: Oppenheimer
Redatelj:Christopher Nolan
Uloge: Cillian Murphy, Emily Blunt, Matt Damon, Robert Downey Jr., Florence Pugh
Žanr: biografski, drama, povijesni
Trajanje: 180 minuta
Godina: 2023.
Država: SAD, Velika Britanija

Oppenheimer je biografski film o američkom fizičaru J. Robertu Oppenheimeru, koji je prozvan „ocem atomske bombe“. Oppenheimer je bio glavni čovjek Operacije Manhattan, akcije američkih vlasti da stvore nuklearnu bombu i time dobiju prevlast u II. svjetskom ratu, a film pokazuje taj proces od entuzijazma do veselja zbog uspjeha i zabrinutosti zbog rezultata. Glavnu ulogu u filmu ima Cillian Murphy. Oppenheimer je čak šesta suradnja irskoga glumca i Christophera Nolana. Uz to što je glumio negativca u sva tri filma iz Nolanove Batman trilogije, Cillian Murphy imao je značajne uloge i u njegovim spektaklima Dunkirk i Početak. Plodonosna suradnja je i ovdje nastavljena, a iz prvih kadrova čini se da je Murphy bio odličan izbor za ulogu fizičara Oppenheimera. Uz Murphyja, u filmu glume i Emily Blunt, Robert Downey Jr., Matt Damon, Rami Malek, Florence Pugh, Benny Safdie, Michael Angarano, Josh Hartnett i Kenneth Branagh.

 

Izvor|Foto: Centar za kulturu Đakovo

 

Detalji

Datum:
24 ožujka
Vrijeme:
17:00
Cijena:
€2
Događaj Categories:
,

Organizator

Centar za kulturu Đakovo
Pogledajte web stranicu Organizator

Lokacija

Centar za kulturu Đakovo
Centar za kulturu Đakovo
Đakovo, Hrvatska 314000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
Pogledaj na Google maps-u