Film Adam, autora Marija Šuline, prvi je slavonski igrani film koji govori o pojedincu, njegovim ožiljcima koje nosi iz Domovinskog rata i problematici ponovne integracije tog pojedinca u slavonsko društvo. Izašao je 2019. godine i naišao na izvrsnu kritiku kod publike, a i stručnjaci diljem Europe prepoznali su njegovu kvalitetu te je film, zajedno s redateljem Šulinom, bio uspješan na mnogim europskim festivalima.

Stručnjaci na brojnim festivalima ovom su filmu dali odlične kritike, film je imao i svoju kino premijeru, a sada je vrijeme da to napravi i televizijska publika jer će se film po prvi puta moći pogledati i na malim ekranima.

Ovoga vikenda moći će ga se pogledati na Televiziji Slavonije i Baranje (STV) i to u dva termina. Prvi je termin u subotu 18. studenoga u 20:00 sati, a sutradan je repriza s početkom u 16:00 sati.

Prvi je ovo film Đakovčanina Marija Šuline, a nakon njega snimio je i film „Žena s gumenim  rukavicama“, koji je svoju premijeru imao na ovogodišnjem Vukovar Film Festivalu.

Igor Kretonić
Foto: Slavonija NOVA