U nedjelju, 16. lipnja 2024. godine, s početkom u 19:00 sati, na ljetnoj pozornici u Semeljcima, održat će se godišnji koncert Tamburaškog orkestra Rapsodija kojim će obilježiti 10 godina svog djelovanja. Koncert je dio programa Dana Općine Semeljci, koja je ujedno i pokrovitelj ovog događaja.

Tijekom koncerta publika će imati priliku čuti pjesme s njihovih albuma “Balada o tamburi” i “Tambura Beat”. Kao gosti na pozornici pridružit će im se brojni solisti, među kojima su Željko Ergotić i Stjepan Jeršek Štef.

Nakon izvedbi orkestra Rapsodija i njihovih gostiju, nastupit će legende hrvatske tamburaške glazbe, Najbolji hrvatski tamburaši.

Najbolji hrvatski tamburaši s radom su počeli 1983. godine pod imenom Zlatni dukati, a danas sviraju u sastavu Stanko Šarić (prvi basprim, glavni vokal), Mata Lukačević (begeš), Krunoslav Golubičić (tamburaško čelo), Mato Miličić – Pišta (kontra), Mirko Gašparović (drugi basprim), Denis Špegelj (prim).

Iza sebe su ostavili brojne hitove kao što su “Tena”, “Andrija Čordaš”, “Zbog tebe”, “Divne godine” i druge, a sve ćete ih imati prilike poslušati na besplatnom koncertu u Semeljcima.

Igor Kretonić
Foto: Moje Đakovo