Prošli je vikend u Zadru održano Državno prvenstvo u mini odbojci na kojemu su sudjelovale i mlade mini odbojkašice iz OK Đakovo koje su ondje osvojile izvrsno sedmo mjesto.

Sjajan je ovo uspjeh za OK Đakovo i đakovački sport općenito, a na našu adresu nekoliko dana nakon održanog prvenstva stiglo je priopćenje Gorana Patakija, predsjednika Zajednice športskih udruga Grada Đakova, vezano uz navode iz službenog dopisa, koji je OK Đakovo prije samog natjecanja uputio potencijalnim sponzorima te u kojem stoji kako u proračunu Grada nema mjesta za aktivnosti poput prvenstava za mlađe kategorije i da isti Gradu nisu prioritet.

U prilogu su dostavili dopis OK Đakovo koji su prije turnira poslali tvrtkama tražeći financijsku ili bilo kakvu drugu pomoć za odlazak na Državno prvenstvo, navodeći da takvu pomoć od Grada ne mogu dobiti. Navedena tvrdnja u dopisu je podebljana, a čitav dopis OK Đakovo možete pročitati ovdje:

Dopis odbojkaškog kluba Đakovo

Iz Zajednice športskih udruga Grada Đakova tvrde kako su, zbog neistinitih činjenica, koje proteklih dana u javnost iznosi tajnik OK Đakovo Dragan Božić i član Skupštine Zajednice športskih udruga Grada Đakova, prisiljeni reagirati priopćenjem kako bi roditeljima igračica OK Đakovo i cjelokupnoj đakovačkoj javnosti prezentirali istinite činjenice.

Tvrde kako je Proračunom ZŠU Grada Đakova predviđeno Sufinanciranje državnih natjecanja mlađih kategorija, predviđena su sredstva za tu namjenu te prema tome nema potrebe da takve stvari financiraju sponzori ili roditelji.

Ovakvo sufinanciranje aktivno je od 2018. godine, a tvrde kako je proteklih godina iz ove proračunske jedinice novac dobivao i OK Đakovo.

Nadalje napominju kako je procedura prijave za financijska sredstva vrlo jednostavna. Treba ispuniti obrasce, dostaviti ih ZŠU Grada Đakova, a onda Izvršni odbor na svojoj prvoj sjednici donosi odluku hoće li i u kolikoj će mjeri sufinancirati projekt iz prijave.

U trenutku kada je tajnik OK Dragan Božić imao sastanak s roditeljima i plasirao u javnost dopis za sponzorstvo, na adresu ZŠU Grada Đakova nije stigao nikakav zahtjev za sufinanciranjem, piše u priopćenju predsjednik Pataki.

Dopis u ZŠU stiže tek u četvrtak 23. ožujka u večernjim satima, dok na adresu Grada nije stigao nikakav dopis.

Nekoliko dana kasnije, 27. ožujka, sastao se Izvršni odbor ZŠU Grad Đakova i odobrio OK Đakovo sufinanciranje odlaska na Državno prvenstvo u vrijednosti od 1.300 eura.

Napominju kako su bili suočeni s brojnim upitima roditelja i javnosti zašto je odbojkašicama uskraćeno sufinanciranje odlaska na Državno prvenstvo te se na ovaj način žele obraniti od, kako tvrde, neistinitih tvrdnji koje je izrekao gospodin Božić.

U nastavku priopćenja objavili su sve isplate prema OK Đakovo od 2017. do 2022. godine, a čitavo priopćenje Zajednice športskih udruga Grada Đakova možete pročitati ovdje:

Priopćenje ZŠU Grada Đakova

Igor Kretonić
Foto: ilustracija/Pixabay