[8.11.2023.] O đakovačkoj pjevačici Mariji Radonić pisali smo prošle godine, kada je obradila pjesmu “Ponoć” iz filma “Toma”, koji govori o životu i djelu kultnog pjevača Tome Zdravkovića.

Godinu i pol nakon obrade ove pjesme, Marija Radonić će održati svoj prvi samostalni koncert, koji je na rasporedu u srijedu 8. studenoga u đakovačkom Centru za kulturu s početkom u 20:00 sati.

Samom koncertu prethodit će premijera videospota njezine nove pjesme “Probudi me”.

Videospot radio je Mario Šulina, a za aranžman pjesme zaslužni su Sandro Funarić i njegov brat Kristijan Funarić, dok je tekst pjesme radila sama pjevačica.

Kristijan Funarić radi glazbu za Hollywoodsko tržište i često možete čuti njegov rad upravo na filmovima i filmskoj glazbi, a to su obično instrumentali za filmove, njegov rad zaista prepoznat je svuda. Sandro Funarić je voditelj glazbene škole, iznimno talentiran klavirist, te jedan od boljih aranžera i tekstopisaca u Slavoniji i Baranji, svira klavijature u bendu Bosutski Bećari te je i jako dobar pjevač.  Mario Šulina je čovjek koji je nas sve Slavonce učinio ponosnima režirajući svoja dva filma, “Adam”  i  ” Žena s gumenim rukavicama”, čime je osvojio brojne nagrade. Mario ne samo da je redatelj, on je glazbenik koji je pisao pjesme i aranžirao ih za svoje filmove. 

“Pjesma i video spot u režiji su Marija Šuline, htjeli smo dobiti jedan diva stil sa vjenčanicama i intimnosti partnera u ljubavi uz ples, jedan poseban, jednostavan a opet glamurozan stil. Sve što mogu reći je da je spot mene ostavio bez daha!”, rekla nam je Marija Radonić.

“Pratnju na mom koncertu obogatit će Sandro Funarić, s kojim i surađujem na različitim projektima, a stil koncerta biti će sličan ” Adele”. Ne bih odavala previše detalja, jer bi voljela da ljudi dođu, slušaju i dožive jednu glamuroznu večer.  Gosti na koncertu bit će Mario Šulina s akustičnom pratnjom i Ivan Ševarac s kojim ću pjevati jedan duet. “, dodala je za kraj.

Ulaz na koncert je besplatan.

Igor Kretonić
Foto: Adriana Lončarević