Početkom godine najavili smo film “Žena u gumenim rukavicama”, novi projekt produkcijske kuće Slavonija Nova na čelu sa sjajnim đakovačkim redateljem Mariom Šulinom, koji je za svoj prvijenac, film “Adam”, pobrao brojne nagrade i pohvale na festivalima diljem svijeta.

Film „Žena u gumenim rukavicama“ ispričat će priču o velikom štrajku prosvjetnih radnika iz perspektive školske čistačice, prikazujući istodobno odnos prema najslabijim članicama radne zajednice i težnju za ostvarenjem društvene jednakosti kao nužnog preduvjeta za napredak svakog pojedinca.

Ovaj, u potpunosti slavonski projekt, bit će financiran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, odnosno iz državnog proračuna, čime Slavonija Nova osigurava posebno mjesto u hrvatskom filmskom svijetu.

Na filmu radi oko 45 ljudi, a snimanje je započelo jučer, 1. kolovoza, u prostoru OŠ “Vladimir Nazor” u Đakovu.

Glavnu ulogu u filmu tumači glumica Areta Ćurković, rođena Đakovčanka, koju smo mogli gledati u serijama i filmovima kao što su: “Stipe u gostima”, “Lud, zbunjen, normalan”, “Odmori se, zaslužio si”, “Dnevnik Diane Budisavljević”…

Osim nje u filmu glume Blanka Bart Hajoš, Miroslav Čabraja, Sandra Lončarić, Antonio Jakupčević, Ivana Soldo Čabraja i drugi.

Igor Kretonić
Foto: Slavonija Nova